Zorg & begeleiding op maat voor ouderen

Ouder worden doen we het allerliefst in goede gezondheid, in nabijheid van familie en vrienden, en in de vertrouwde omgeving van huis. De realiteit is soms anders. We krijgen te maken met beperkingen, ziekte of eenzaamheid, kinderen zijn druk met werk en gezin of wonen ver weg, vrienden ontvallen ons. Beetje bij beetje krijgt het leven minder kleur en wordt het lastiger om jezelf goed te verzorgen.
Op zo'n moment kan Ook een fijne dag! veel betekenen.

Lees verder

Hoe werkt het?

1.
Het eerste
contact
2.
Persoonlijke
kennismaking
3.
Persoonlijk
plan
4.
De juiste
zorgverleners
5.
Kennismaking
zorgverleners
6.
Tussentijds
contact

Lees verder

golf
Ervaringen van cliënten

Hartelijk dank voor alle zorgen

De tijd dat mijn dementerende schoonmoeder zorg nodig had thuis, verwees onze casemanager ons naar 'Ook een fijne dag'. 

Binnen no-time werd er een planning gemaakt en had ze 5 dagen per week zorg thuis. Het was intens, maar ook intens fijn dat dit op zo'n korte termijn werd geregeld voor ons. We werden geholpen met de administratie die rondom het aanvragen van het PGB nodig was, de contracten werden opgesteld met de zorgverleners en binnen zeer korte tijd was alles rond. Bij vragen konden we altijd appen, mailen of bellen. Er werd altijd extra hulp geboden indien het nodig was. 

Toen bleek dat er met een van de zorgverleners geen wenselijke klik was, tussen haar en mijn schoonmoeder, werd er ook zonder problemen en op zeer korte termijn een andere zorgverlener ingezet! Wat fijn dat het netwerk groot genoeg is om hulp te krijgen van iemand anders en wat waren we blij dat hier de gewenste klik er wel was. Alle zorgverleners dachten en leefden met mijn schoonmoeder en familie mee, wat hadden ze een geduld en wat hebben ze meegedacht op allerlei vlakken. 

Namens mijn schoonmoeder en familie, hartelijk dank voor alle zorgen! 

Annemarie, januari 2024

Lees verder

Maatwerk in de zorg

In 2015 heeft mijn moeder dan toch de diagnose ziekte Van Alzheimer gekregen. Na een periode van angst en verdriet was het moment dan toch daar, waar ze zo lang voor vreesde werd op dat moment werkelijkheid. 

Heel lang gingen mijn ouders door alsof er geen ziekte bestond in hun leven. Maar toch na een poos werd het leven steeds moeilijker, mijn vader kon niet meer gaan en staan waar hij wilde en mam wilde ook niet meer zelfstandig dingen ondernemen. Het wereldje werd steeds kleiner. 

Daarop volgde de poging voor dagbesteding, mam ging er eigenlijk met goede zin naartoe. Het was meer mijn vader die mijn moeder niet wilde loslaten en met zo’n taxi bus daarheen en weer teruggebracht worden, dat was niks voor mam zei hij. 

Maar ja, wat dan? 

Toen hoorde ik op mijn werk van een collega over de organisatie “Ook een fijne dag” 

alleen de naam al sprak mij aan. Angèle van de organisatie vertelde zulke fijne en mooie verhalen, over de kennismaking en het hele concept. Ze zoekt echt de juiste persoon bij de cliënt en gaat net zo lang door totdat ze iemand gevonden heeft die dus echt past bij de achtergrond van de cliënt, hobby’s en interesses, maar ook dezelfde mentaliteit en hoe je in het leven staat. Dat moet allemaal kloppen en matchen met elkaar. 

Dat was precies wat we voor mijn moeder moesten zien te vinden, een begeleider die wel tegen een stootje kan, want mijn moeder kan best lelijk doen als ze haar dag niet heeft. Een Indicatie hadden we al. Er werd een begeleider gevonden daarna volgde een kennismaking met mijn vader en moeder. 

Dat was meteen heel fijn en vertrouwd, ondanks dat mam wel in de weerstand schoot werden we allemaal gerustgesteld en waren we enthousiast. Met begeleiderster Julia, spraken we af dat ze 2 keer per week een ochtend zou komen. Ze ging met mam leuke dingen ondernemen. Ze nam een “bak” ervaring mee en de klik was er! Wat een fijne vrouw, lief en verzorgend .. altijd 5 stappen vooruit denken en oog voor alles en iedereen. Zelf de hond was in goede handen bij Julia. 

Mam bloeide op en samen deden ze dingen die mam altijd graag deed, winkelen en wandelen. Naar de markten (in alle dorpen in de buurt), Julia weet overal waar je moet zijn, voor de lekkerste kaas, eieren en aardbeien. Iedere week werden verse bloemen gehaald en de koelkast was goed gevuld. Mijn vader was zo blij en kon met een gerust hart ook zijn eigen hobby’s blijven doen. Ook mijn moeder kletste met Julia en kon haar ei kwijt. 

We merkten dat er meer begeleiding nodig was. Er waren mogelijkheden om nog een nieuwe begeleidster voor mijn moeder te regelen via Ook een fijne dag maar mijn ouders wilden het liefst dat Julia meer zou komen. Gelukkig kon Julia nog een dagdeel extra komen. Zo fijn! Want Julia had haar draai gevonden en mijn ouders zagen haar niet als hulp, maar gewoon ... Julia hoorde erbij. Dat was het gewoon voor hen, maar ook wel erg bijzonder. En ik was en ben zo blij dat we dit zo lang hebben kunnen volhouden met z’n allen! Het is zoveel meer, dat is eigenlijk niet te beschrijven, dat moet je ervaren. 

Nu na al die jaren haalde de ziekte mijn moeder in, het thuis wonen ging echt niet meer, helaas. Mijn moeder moest verhuizen naar een verzorgingshuis. Dat ging toch nog snel en er kwam veel op mijn vader en ons af, ook daarbij hielp Julia zo goed als ze kon. Het was voor haar ook een verdrietig moment, na al die jaren zorgen( ruim 5 jaar) voor haar moest zij mijn moeder ook loslaten. 

Haar hulp op dat moment was voor mij, mijn vader en mijn zus onmisbaar en zo fijn! Mede daardoor verliep dit laatste stukje zorgen voor mijn moeder en de verhuizing precies zoals het zou moeten zijn, met een lach en een traan! 

Lieve Julia en Angele, ik heb het al vaker gezegd en zeg het nu nog maar eens een keer, jullie zijn goud waard en ik wil jullie namens de hele familie nog eens hartelijk bedanken voor alles! 

Jullie manier van maatwerk in de zorg voor de oudere cliënten en hun familie, zoals jullie dat organiseren is precies de zorg die iedereen zou moeten ontvangen. Dat gun je iedereen. 

Cathelijne, december 2023

Lees verder

Fantastische zorg

Voor mijn ook oom, een rustige man, was ik al enige tijd op zoek naar iemand die hem gezelschap kwam houden. Na het overlijden van zijn vrouw, die veel contacten had en iedereen kende, was het stil in huis geworden. Met haar samen maakte hij verre reizen, ging hij naar het museum en/of theater en ontmoette hij veel mensen. Hij genoot. 

Hoe ik ook mijn best deed, alles wat ik probeerde was het net niet. Daarnaast gaf hij de voorkeur aan vrouwen, daar kon hij altijd nog het beste mee opschieten. Ik zag ook dat hij steeds meer zorg nodig had en legde contact met de thuiszorg van Savant. Zij leverden fantastische zorg, kwamen enkele keren per dag, hadden niet veel tijd voor een praatje en de eenzaamheid bleef. 

Veel zoekwerk bracht me in contact met Angele Jeuken van Ook een fijne dag. Het eerste gesprek voelde heel vertrouwd en Angele had al snel in de gaten welke zorgverlener bij hem zou passen. Een paar dagen later was de eerste kennismaking en het klikte meteen. 

De zorgverlener kwam iedere vrijdag, hij keek er naar uit en al zwaaiend en met een brede glimlach opende hij de voordeur. Zij verwende hem en samen trokken ze er regelmatig op uit. Zij liet hem praten en toonde interesse. Ze aten samen, zij maakte iets lekkers klaar en het was gezellig. Indien nodig was ze er ook voor de lichamelijke verzorging. Wat was mijn oom blij met haar. 

Later hebben we het team nog wat uitgebreid met nog een zorgverlener. Met Angèle hielden we goed contact en zij stuurde bij waar nodig. Ook een Fijne Dag had ik veel eerder willen ontdekken, maar het kwam nog net op tijd. 

Karin, januari 2022

Lees verder

Wij zijn jullie erg dankbaar

De afgelopen periode was zwaar met een dementerende echtgenoot/vader. Het werd ons te veel om de zorg alleen te kunnen dragen. Hierdoor bracht onze casemanager Saskia ons in contact met Ook een fijne dag. Zij zorgden ervoor dat er iedere dag hulp was in verschillende vormen. De zorg bestond uit persoonlijke verzorging, fietsen, wandelen en allerlei andere activiteiten. Zij waren overal toe bereid en niets was hen te veel. Wanneer er extra handen nodig waren, dan werd er gelijk naar extra hulp gezocht. De extra handen werden zelfs in dezelfde straat gevonden, waardoor zij altijd direct paraat stonden als dat nodig was. Op een gegeven moment werd zelfs de dochter van een verzorgster ingeschakeld. Zij werd het wandelmaatje van Willy en dit was gelijk een perfecte klik. 

Uiteindelijk werd de zorg toch te zwaar, zelfs met alle extra hulp die ons geboden is. Het besluit werd dan ook genomen om de volledige zorg uit handen te geven aan de Pastorie in Aarle-Rixtel. Wij zijn jullie erg dankbaar, jullie zijn toppers.

Wendy, maart 2021

Lees verder

We deden het samen

Ons mam woonde in bij onze oudste broer. Hij heeft haar lang alleen verzorgd en dit kon hij blijven doen totdat zij begon te dementeren. Samen hebben we het toen zo kunnen regelen dat ze thuis kon blijven wonen en dat we met elkaar voor haar konden blijven zorgen. Ons mam had steeds intensievere zorg nodig en dit werd voor ons zessen te zwaar. We zijn dankbaar dat we via de schoonfamilie van onze zus in contact kwamen met Angèle Jeuken van “Ook een fijne dag!”.

Lees verder

golf

Wilt u meer weten?

Bent u benieuwd of Ook een fijne dag! bij u past of wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend intakegesprek?
Vul dan uw gegevens in.

Natuurlijk kunt u ook zelf contact opnemen via info@ookeenfijnedag.nl 06-30014006

Zorgverleners gezocht

Wil jij ouderen ook een fijne dag bezorgen? Ben je zzp'er met minimaal mbo werk- en denkniveau (helpende, verzorgende, verpleegkundige, activiteitenbegeleider of professional met affiniteit voor ouderen), 35+ en woonachtig in Noord-Brabant of Noord-Limburg? Ben je inlevend, sensitief, initiatiefrijk en opgewekt. En ben je minimaal 6 uur per week inzetbaar?
Dan maken we graag kennis met jou!

Meer weten?

Over ons

De drijvende kracht achter Ook een fijne dag! is Angèle Jeuken-van Eijk. Zij richtte de organisatie in 2012 op, vanuit een grote maatschappelijke betrokkenheid bij ouderen. Angèle was zelf jarenlang actief in de activiteitenbegeleiding in instellingen en bij cliënten thuis, als werknemer en zzp'er. Daarnaast heeft ze ruime ervaring in de planning van medewerkers in de zorg.

Angele Jeuken-van Eijk

Angèle Jeuken-van Eijk

'Met Ook een fijne dag! proberen we het verschil te maken, alweer ruim zeven jaar met succes. Ons doel is om samen met de oudere meer kleur te geven aan de dag, zodat hij of zij positiever in het leven kan staan. Dat doen we door te vragen wat iemand nodig heeft en waar iemand blij van wordt: met een goed team zorgverleners sluiten we daar vervolgens de zorg op aan.

Mijn missie is geslaagd als we zien dat de cliënt zich geborgen voelt, familie wordt ontzorgd en de zorgverleners voldoening halen uit hun werk. Het totaalplaatje moet kloppen, daar zet ik me met veel plezier voor in.'

Esther Schevers-Ruijs

Esther Schevers-Ruijs

Esther zorgt voor het reilen en zeilen achter de schermen. Ze was jarenlang activiteitenbegeleidster op een dagbehandeling voor dementerende ouderen, waarna ze een switch maakte en 15 jaar als secretaresse bij een groot bouwbedrijf werkte. Nu zet ze zich met hart en ziel in voor cliënten en zorgverleners van Ook een fijne dag!

Esther: 'Onze kracht is dat we korte lijnen hebben, met elkaar, de zorgverleners en cliënten. Als iemand ons belt met een hulpvraag, gaan we direct aan de slag. Mensen belanden bij ons niet op een stapeltje.'

'Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die eigen keuzes mogen blijven maken gelukkiger in het leven staan.
Daar dragen wij als organisatie graag aan bij.'

golf