Angèle Jeuken-van Eijk en haar team zijn voor mijn familie van onschatbare waarde geweest

We ontdekten dat vader, begin 80, wat hulp nodig had bij het dagelijks leven. We zijn door Onis Welzijn in Someren getipt op het bestaan van OOK EEN FIJNE DAG! Na een eerste kennismaking hebben we in overleg met OOK EEN FIJNE DAG! de zorgvraag in kaart gebracht. De zorgverleners van OOK EEN FIJNE DAG! zijn op een hele vanzelfsprekende manier ingesprongen. Ik was blij en verrast hoe goed het gelukt was om zorgverleners bij mijn vader in te zetten waarmee het klikte.

Er werden over en weer wat grapjes gemaakt, ze gingen het gesprek met hem aan en gaven ook af en toe tegengas. Dat vond mijn vader mooi. Door inzet van hulp op een vast tijdstip lukte het om structuur aan te brengen in de dagen. Met de dagelijkse komst van een zorgverlener, kwam er meteen wat aanspraak en gezelligheid. Dat waardeerde hij dan ook. In de loop van de tijd werd de zorgvraag breder en is de hulp verder uitgebreid. Een combinatie van wat gezelligheid in huis door geïnteresseerde zorgverleners, die ondertussen het huishouden draaiend hielden, sloot perfect aan bij waar behoefte aan was. Waar mijn vader wat liet liggen, werd het als vanzelfsprekend opgepakt: de agenda beheren, een ‘wekdienst’, de medicijnen innemen, wasjes draaien, poetsen, boodschappen en de avondmaaltijd verzorgen. OOK EEN FIJNE DAG! heeft daar perfect in voorzien. Mijn vader is echt opgeknapt van de aanspraak en de lieve zorg die er dagelijks voor hem was.

Alhoewel dat helemaal niet in de lijn der verwachting lag, schrijf ik dit lovende stukje nu uiteindelijk pas nadat mijn vader (onverwacht) is overleden. Maar wij kijken op een bepaalde manier tevreden terug: hij heeft ervan genoten. Het is goed zo.

Mijke van den Brand