Echte zorg op maat voor mijn moeder, voor ons eindelijk wat rust.

Mijn moeder met de gezegende leeftijd van 95 jaar, voelde niet meer dat ze zo gezegend was met haar leeftijd. Ze kreeg zorg van reguliere thuiszorg na twee CVA’s, verschillende TIA’s en een gebroken heup. Dementerend. En erg veel last van afasie na de CVA’s. Ze kon zich niet meer zelf verzorgen in toenemende mate. Langzaam maar zeker verloor ze haar vaardigheden, zelfredzaamheid en onafhankelijkheid. Je zag haar vechten om zichzelf te kunnen blijven en te kunnen blijven beslissen over hoe ze wilde leven. De onzekerheid en verzet over haar situatie zag je in haar gedrag sluipen. Dagelijks mensen over de vloer die haar niet wisten te bereiken en te bevestigen in welke vrouw ze was en is. Zich verzettend tegen een benadering die niet bij haar persoonlijkheid paste.
Lees verder.

Zorg uit handen

Mijn Moeder (83) wordt langzamerhand ouder. Doordat ze beperkter word in haar doen en laten hebben we OOK EEN FIJNE DAG! ingeschakeld. Ik ben enig kind en wil dat mijn moeder op momenten dat ik er niet kan zijn ze toch af en toe begeleiding en gezelschap heeft. Iedere week komt haar begeleidster haar een fijne dag brengen. Mijn moeder kijkt er naar uit.

Lees verder.

Nu weten we dat het goed gaat met vader.

Onze vader is ondertussen 89 jaar, dementerend en wil graag zelfstandig blijven wonen.
Wij als kinderen begrijpen dat. Helaas wonen we niet in de buurt.
Waardoor we de dagelijkse zorg voor vader niet kunnen waarborgen.
In Aug 2013 hebben we contact gezocht met OOK EEN FIJNE DAG!
We merkte dat vader een beetje eenzaam was, maaltijden oversloeg en vergat te eten.
Lees verder.

Een mailtje van een tijdelijke vervanging van een mantelzorger, omdat dit ook kan!

Beste Francy,

Vanochtend een laatste ochtend bij je vader geweest.
Ik heb de was gestreken en opgeruimd.
Bij de koffie heb ik verteld dat ik, nu dat Sasha weer terug is ik niet meer voor vader zorg.
Toen kwam er een leuk gesprek. Lees verder.

Samen zorgen voor een mooi en goed einde

OOK EEN FIJNE DAG! heeft samen met haar zorgverleners ons geholpen in de levensavond van mijn vader. Lees verder.

Angèle Jeuken-van Eijk en haar team zijn voor mijn familie van onschatbare waarde geweest

We ontdekten dat vader, begin 80, wat hulp nodig had bij het dagelijks leven. We zijn door Onis Welzijn in Someren getipt op het bestaan van OOK EEN FIJNE DAG! Na een eerste kennismaking hebben we in overleg met OOK EEN FIJNE DAG! de zorgvraag in kaart gebracht. De zorgverleners van OOK EEN FIJNE DAG! zijn op een hele vanzelfsprekende manier ingesprongen. Ik was blij en verrast hoe goed het gelukt was om zorgverleners bij mijn vader in te zetten waarmee het klikte. Lees verder.

Wat was ik blij dat ik met ‘Ook een Fijne Dag’ in contact kwam!

Wat was ik blij dat ik met Angele van ‘Ook een Fijne Dag’ in contact kwam! Ik rolde in de situatie dat er een PGB aangevraagd moest worden voor onze tante. De laatste jaren had ik niet zoveel contact met haar, maar haar zus had gevraagd of ik een keer op bezoek wilde gaan omdat zij op vakantie was. Toen ik daar was ging de telefoon. Ik nam deze aan en er volgde een gesprek over hetgeen we voor onze tante konden betekenen en over de financiering ervan. Gelukkig heb ik toen naam en telefoonnummer opgeschreven. Lees verder.

Fijne Organisatie

Fijne Organisatie “ook een fijne dag”. Jullie denken altijd mee en blijven op de hoogte.
Fijne mensen beschikbaar die ook proberen om de problemen mee op te lossen.
Dank jullie wel voor de gegeven zorg van mijn dementerende moeder.
Karin Mes Lees verder.

En eens flink gelachen...

Mijn vader heeft net geen 80 mogen worden, dat is uiteraard erg jammer. Gelukkig hebben we hem wel kunnen geven wat hij graag wilde. Thuisblijven zolang het kan en thuis sterven. Lees verder.

Een vergevorderd stadium van dementie en toch thuis kunnen blijven wonen

Onze vader had al vergevorderde dementie op 94-jarige leeftijd, toen onze moeder overleed. Zij woonden nog thuis, waar hij de handen en voeten voor hen beiden was en moeder het hoofd. Hij had er echter geen problemen mee om regelmatig alleen te zijn. Hij bleef zeer goed praten en geïnteresseerd in de omgeving om hem heen. Omdat hij lichamelijk voor zijn leeftijd goed gezond was kon hij met behulp van controles door de wijkverpleging en huishoudelijke hulp nog een tijd thuis wonen zonder veel begeleiding. Totdat de voortschrijdende dementie hem ’s avonds erg onrustig maakte en hij niet meer ging slapen uit angst en onzekerheid voor wat de volgende dag brengen zou. Ook niet als één van de kinderen hem naar bed bracht. De situatie moest daarom aangepast worden. Zo kon hij niet langer zelfstandig blijven wonen. Via een tip door de wijkverpleging kwamen we bij Angèle Jeuken van “Ook een Fijne dag” in Someren uit. Zij bemiddelt tussen zorgzoekenden en verzorgenden. Lees verder.